אכילה של חופן אגוזים בכל יום, למי שמקפיד על תזונה ים-תיכונית, מורידה את הסיכון למחלות לב – בדיוק כמו צריכה סדירה של שמן זית. כך עולה ממחקר חדש, שמתפרסם בכתב העת Archives of Internal Medicine.
המחקר שבוצע על ידי חוקרים ספרדים, ניסה לבודד את המרכיבים השונים של הדיאטה הים תיכונית. דיאטה כזו כוללת כמויות רבות של ירקות ופירות טריים, מלווה בדגים ובשמן זית, ונחשבת לבריאה במיוחד בכל הקשור לבריאות הלב.
צוות החוקרים גילה שמתן חופן אגוזים בכל יום, בנוסף לדיאטה הים תיכונית הוריד את רמת הסיכון לתחלואה לבבית באופן משמעותי יותר – בהשוואה להגדלת כמות שמן הזית בדיאטה הים תיכונית. זאת חרף העובדה ששתי הצורות מפחיתות את הסיכון לתחלואה לבבית.
למרבה ההפתעה, הורדת הסיכון לתחלואה לבבית לא הושגה באמצעות צמצום כמויות המזון בתזונה או בהפחתת משקל, אלא להיפך: הערך הקלורי בשתי צורות הדיאטה הללו עלה, והיה גבוה.
הנחקרים אשר הראו את התוצאות הטובות ביותר הם אלו אשר הוסיפו לדיאטה שלהם 3 אגוזי מלך, 7-8 אגוזי לוז ו 7-8 שקדים ביום.
אולם, הוספת חופן האגוזים לדיאטה מערבית, הנחשבת עתירת קלוריות ושומנים, עלולה פשוט לגרום לעלייה גדולה יותר במשקל ועלייה ברמת הסיכון לתחלואה לבבית. במקרים כאלו, אולי כדאי להחליף את חטיפי השקית כמו הצ'יפס ודומיו – בחופן של אגוזים.
למאמרים נוספים בנושא תזונה בריאה
שחל טלרפואה - רפואת העתיד פועלת כבר היום, בעשרות אלפי בתים בישראל עשרות אלפי המנויים של שחל מצוידים במכשור טלרפואי מהמתקדמים בעולם, ההופך את האבחון מהבית לפשוט וידידותי. האמצעים הטכנולוגים העומדים היום לרשות הטלרפואה מאפשרים לצוות הרפואי מעקב שוטף אחרי מצבו של המנוי, בארץ או בעולם. התקף לב | מחלות לב